Followers

Wednesday, November 9, 2011

jom share...")


ini adalah penampilan aku mase aidiladha baru2 ni...ezoe ngan aku mmg xsenada time nni..cuz baju aku yang sama dengan die tertinggal lak kat ampang....godek punye godek gobokk...jumpe gak baju dan shawl yang agak senada....jadilaa...yang penting berbaju..")muahahah....recylce aje..=P

actually, nk share product yang aku apply mase aku make up tuk output kat atas....aku jarang nk hover- hover...so mmg kasi lite- lite je...mybe pasni, aku wat pictorial lak...mgkin mudah...**maukaa ezoe tolong amikk??.hurmmm....aku bersiap ni pun...die bantai berdengkur dlu....chaittt!!!

  • pencuci muka- aku gune pencuci muka sabun cap ayam serama...kuikuikui..ini adlah sangat seryes!!mmg aku gune product ni..keluaran kampung tanpa bahan kimia...wohh!!kulit jadi mulus...")malas nk google...korg google laa sendiri sabun ni...
  • uv protection - aku gune ZA dah 2thn lebih aku rase aku gune uv protection by ZA ni...mmg ngam je setakat ni..x oily since skin aku jenis oily...
  • compact powder - pas apply uv , aku gune 2 way cake by ZA gak...lembabkan sket span, n sental kat muke rata- rata....")...aku mmg xpakai foundation since za ni mmg dah leh cover hape- hape yang leh dicover...=)
  • eyeliner - liquid eyeliner by AVON..aku mmg xleh gune pencil liner since mate aku senang berair n xlekat warne..so..liquid mmg senang n cepat...zasss!!
  • eye shadow - aku bermata kecik n sepet...so technic smokey eyes mmg terbaikk!!tp xnk hover hover ye....no no no...blacky by elianto..n aku blends dengan glitter brownish eyeshadow ny MAC...pastu letak highlite sket gune bawah eye brows...
  • mascara - aku xgune pelentik bulu mata since bulu mate pun xbape nk hado kan??...so aku gune xtra volume mascara by mac...cara nk apply nk kasi lebih wow ialah dengan memulakan sapuan dengan keadan mata memandang ke bawah n kelopak mate sedikit tertutup..sapu bahagian atas bulu mata dengan menggerakan brush dari kiri ke kanan dan kemudian barulah dari atas turun ke bawah...then, barulaa bhgian dlm bulu mata...
  • pastu, sapukan semula eyeliner kot2 ade bhian y terjejas mase letak eye shadow td....
  • blusher - aku apply glitter blusher by MAC..since pp aku mmg natural dah mengebom..mmg xde hal...mudah aje nk oles**oles tu....kuahahha....kalu x..sengih hingga cheekbone korg timbul...n sapukan secara bulatan dan tarik ke atas...ke arah telinga..**ada paham???
  • finishing - oles glitter powder by MAC sket dengan kadar sgt nipis tuk tuk kesan glitter...jgn byk..kalu may byk, baik tabur prada je hokeyy!!..ni tuk kesan yang mabeles mase amik gmbr...
  • lip - aku gune lipgloss by mac...
tadelaa lame bebenor nk siap..dlm 45 aku bersiap ngan pakai tudung sume....kalu rajin..aku wat  pictorial nanti...xdelaa hebat...juz wanna share sumthing y aku reti..muahahha...sharing si caring maa.....bye bye peeps!

2 comments:

♥e'in♥ said...

pencuci muke-safi balqis
compact powder-maybelline
maskara-maybelline
eye liner-maybelline..

:)

.sweet-ants. said...

so simple... tp mcm byk jugak cara2 nye ye? huhuu..

klik..klik..")