Followers

Wednesday, December 21, 2011

im back=)

hukallohhh!!mengagah diri wey nak start balik mood berblogging..almaklumalaa...im used to be full time auswipe..=)..**verangann!!..actually, skewl holiday kali ni mmg fully utilise laa.......xde mase nk bersengol - sengolan depan lappy tau.....facebooking pun xsempat hokeyy!!.....


meh aku lamsumkan sume kehidupan tanpa sempadan aku ni hokeyy???

  • bermula detik pertama cuti persekolahan, aku kene g kursus dekat ipoh selama seminggu..oraitlaaa.selain boleh claim mileage, aku pun dpt xtra elaun 10hinggit sehari bai....wat mkn - mkn kate YSIS co- founder...ape lagi...waa sebat je!!..
  • sebaik abes kursus jumaat petang tu, ezoe dtg amik aku, n direct blk klate melalui kuala kangsar trus ke grik dan terus ke kelate since ade weddg kat PC...spending couple nite there, baru blk umah mertua aku kat tganu..owhh baby!!we had wonderful momen mase mkn ikan bakar...u guys imagine ok, 2 ikan pari besar + 2 ikan siakap size besar + sotong celup tepung hmpir 2kg aku rase+nasi putih tuk 6 org + plus minuman tuk 12 org..for those amount, it cost me less then hundred....dats y i luv TGANU...tp kopok lekor x de...ikan xde sbb tengkujuh..=(..selepas seminggu...di pantai timur, aku pun blk ke ampang...
  • back from tganu..my SIL follow....bile ade tetamu yang tdo di rumah for more than a week, for sure kene masak - masak...haku bukan ank dato semedang leh mkn luar....parak weyy kocek...=)..aku pun masak...masak..n masak....!!i do improved a lot in cookin yooo....after almost a week, BIL aku lak dtg umah....so, bile dah de 2 tetamu, makin byk laa kuantiti mkn aku kene masak..bukan xreti masak, tp xreti masak tuk amount yang byk...mase weken, PIL aku lak dtg dr tganu..so, bertambah meriah rumah aku yang besarnye, 10x golek....muahahhaah....
  • n last week, dorg blk tganu.....da day after, i received a call from my fren...die nk jenjln kl...so, die stay umah aku tuk 2 mlm...n again...cooking!!aku wat bekfes...lain lain, mkn luar since kiteorg berjln2 ke zoo, klcc, look out point n blaa- blaaa.....
  • pagi seblum kawan aku check out umah aku...adik aku nun kat mlake lak kol, dtg nk menempel kat umah aku....tadaaaaaaa...bilik kat umah aku ni mmg laku abeslaa....menjerit2 jerit mesin basuh umah aku ni, hari - hari kene cuci cadar, selimut n towel..since, all da guest y dtg, xbawak towel....mmg kene letak chargeslaa...sbb package penginapan sekali ngan bekfes...hahahhaaaaaaaaa....
  • n baki aku bersama ezoe berdua..hanyalaa SEMINGGU yang xpenuh pun 7hari....xpelaa....percutian y penuh kemeriahan....newayy!!ezoe de baki 5 hari lagi cuti..tp xdpt amik since de project baru....=(
tadaaaaaaaaaaaa.....mmg penuh padat n penat....xpe......time utk manjakan diri...bubbyee......im off to spa..")
****pstttt...coupon milkadeal...dh nk wattamat baru hegeh nk wat appointment...hahha..")

Friday, November 18, 2011

saya yang menurut perintah!

skewl holiday is back!!!!
orang lain meroyan seronok bercuti...aku lak meroyan kene g kursus
chaaaaiiiitt!!!
kalu aku ngan ezoe doh serumah, mmg xde hal...tp hal sekarang ialah, aku ngan ezoe dok 2 rumah..budget dah cuti ni nk berhanimuni puas - puas laa kan...tup tup kene g kursus lagiiikkk!!
ape kess cuti skolah pun kursus?????????????seminggu lak tu baiii!!!
aku mmg sedia maklum, 2 minggu dlm cuti persekolahan, cikgu kene dtg skolah tuk mesyuarat laa..tuk siap kelas laa..tuk siapkan laporan laa....budaya tutup  n buka sekolah laa...macam macam!!..selalunye, skolah aku amik seminggu awal dan seminggu terakhir..tapiiiiiiiiiiiiiiii!!!!kali ni gatai lak amik 2 minggu terakhir.....weyyy!!!cuti aku tinggal bape je cmtu???? seminggu dah kat kursus, 2 minggu dan kat skolahh...bape minggu aku ngan ezoe???jebonn toll!!!

**hangin over sbb TAK DAPAT TRANSFER sbenarnye....**wink..winkkk!!
bunci akuu !!!!

***sekian!!mau packing baju SEMINGGU tuk g kursusu!!bebaiii!!!...=((((((((((((

Thursday, November 17, 2011

duit??musti org sume mauuu!!

semalam, seperti semua ibu ibu bapa bapa sedia maklum...kerajaan menyediakan peruntukkan rm100 kepada setiap pelajar dr tahun satu sampai tgktn 6...kekununye tuk persediaan nak bukak skolah thn depan nun...!!ok...less than 2 months tuk new season...oklaaa....tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....rata- rata parents yang datang hukmaakkaiii punye awal adalah parents yang anak die JARANG DATANG dan TAK PERNAH DATANG...ape kess bagi duit kat kaum cmni??????????????....agak agak...kemane duit tu akan pergi??hurmmm...aku rase, patut wat syarat laa kan...at least, attendence shud be at least 80% above, baru ko layak amik duit...


aku bukan nye jaki sgt laa...sebab gaji aku mmg tak terjejas pun...tp sbagai guru yang mmg memerhati PANORAMA BIASA seperti ini..kekadang rase terpanggil nk story mory...parents bile skolah panggil tuk urusan hal ehwal anak -anak..hukmaakkkaihhh!!mmg berzikirlaa tunggu maknye dtg...kekadang, mintak kerjasama parents tuk sediakan maklumat tuk urusan ANAK -ANAK dorang pun..huk maikkaiahh!!...tp..bile kate nk dapat duit free??...BERDESUUPPP WEEEYY!!xyah wat siaran pun....dah terpacak kul 730 pagi hokeyy!!walhal amik duit dlm kul 1200tgh hari baru mule............


kami para guru mmg xde hal laa kalu anak -anak anda xnak datang sekolah...tp tugas guru adlah perlu menurut sipolan ni hingga ke rumah tuk MEMUJUK MEREKA DATANG SEKOLAH... kalu dah berkali - kali berceramah kat keluarga ni soh hantar gak anak dorg ,tp masih xnak..so..ape boleh buat kan???...xpelaa..paling kurang, kami para guru dah berusaha..yang hangat hati sgt....bile sethn, mai skolah dah 10x je..pastu ade hati nk sue sue skolah bile anak xsukses....uhh!!!mmg xtau laa cmne dorg pikir...xpelaa...ape pun...mgkn ni turning point tuk parents tuk menghantar anak mereka ke skolah...=)

**semoga rm100 tu ke tempat yang sepatutnye...")


Wednesday, November 16, 2011

Monday, November 14, 2011

owwhh mann!!luv it

bab masak memasak..memang aku leh salute ezoe..die memang "agak" rajin membantu..time bulan posa lepas, dari opis die, kami trus g pasar ramadhan.pas balik dari pasar ramadhan, die pun sesame singsing lengan baju nk tolong aku..almaklum laa die dapat bini yang mithali, aku pun cakap..."xpelaa, duduk jelaa...ma leh wat sndri, pa rehat je..=P"...xkan nk bukak2 getah tempe pastu tuang lauk dlm pinggan n hidang pun nk mintak rescue bagai...hahahah...
tp datang hari malas die, kekadang plain water pun merayu - rayu mintak aku g amik...

aritu, datang lak mood aku nk berdessert...lame dah aku xwat..bile dah ade mood, mmg laa aku cari gak smpai jumpe bahan nk wat!!..mahal pun aku balun..asal ezoe kenyang=P...sangatlaaa kan..........hahahahahah!!

so hasilnye...............tiramisu lagikk!!!...





aku pernah postkan resipi wat tiramisu ni...memang mudah je...ezoe pun dah expert skali je aku ajar...so, here de recipe....


bahan - bahan (5-6org makan)
  • 1L whipping cream...xkesah ape brand, asal cukup 1L
  • 250g cream cheese...aku prefer philedaphia berbanding tartura,tp..mane2 pun,xde hal...
  • 1 cawan gula
  • biskut marie...ape2 flavor pun xpe..aku penah gune coffee n original...dedua sedap
  • bancuhan pekat coco powder 
  • perahan lemon..anggaran dlm setengah cawan..ikut citarase laa..senang ckp!!..
cara- cara

  • putarkan whipping cream dan cream cheese bersama gula dengan kelajuan sederhana..kekdg kalu agak lmbt sgt..aku bedal speed laju gak..=)..nk mudah..potong cream cheese tu jadi kiub2...putar sehingga bancuhan menjadi kembang.
  • masukkan perahan lemon dan putar sekejap je tuk meratakan jus lemon tu...time nilaa ikut citerase korang..kalu suke masam, lebihkan lemon...kalu x...xyah lelebih...kang jadi lemonade lak...
  • coco powder dibancuh dengan air suam supaya tidak berketul.jgn cair sgt yee..agak - agak sesuai tuk dip biskut tu.
  • celupkan biskut marie ke dlm bancuhan coco powder dan susun dlm bekas.
  • bila selesai satu lapisan biskut, letakan  bancuhan yang dipukul td.proses ini berulang sehingga bancuhan cream td habis.pastikan permukaan terakhir adalah cream.
  • ayakkan serbuk coco sebagai hiasan.
  • sejukkan dlm fridge lebih kurang 3-4 jam sebelum mkn...semlman pun xpe
bagi yang belum pernah merasa tiramisu, rasenye mcm eskrem laa....coco powder tu mmg pahit tp bile dah diblend ngan rase cream cheeese td..mmg mabeles laaa!!..pic ats tu..aku ngan ezoe wat..tp kami wat setengah bancuhan je...berdua je kan??...tp tu pun 4 org leh mkn...kebetulan, esoknye,kawan ezoe ngan gelpren die dtg umah..aku jamu laa menatang ni...esoknye datang mintak lagi weyyy!!hahahahah...
almaklumlaa...umah kami tgkt 13...kawan ezoe yang bujang seramai 3 org kat tgkt 12...mmg maunyelaa aku de "anak- anak teruna" yang perlu dijaga...hampir separuh dari tiramisu tu, mmg ke rumah bawah jela...=P........

**pstt!!tiramisu manhattan pun sangatttttttttt sedapp!!



Thursday, November 10, 2011

PEN - LKW

10112011 - 12112011
saya memerlukan ruang..
saye memerlukan time out....
walau saye tgh menanti flite saye berlepas..tp
 saye tetap tidak memperolehi timeout sepatutnye..=(
bekerja sambil bersuka...

LANGKAWI..here we come...
3d2n
**bile laa nk siap airport penang ni....huhuhu

Wednesday, November 9, 2011

jom share...")


ini adalah penampilan aku mase aidiladha baru2 ni...ezoe ngan aku mmg xsenada time nni..cuz baju aku yang sama dengan die tertinggal lak kat ampang....godek punye godek gobokk...jumpe gak baju dan shawl yang agak senada....jadilaa...yang penting berbaju..")muahahah....recylce aje..=P

actually, nk share product yang aku apply mase aku make up tuk output kat atas....aku jarang nk hover- hover...so mmg kasi lite- lite je...mybe pasni, aku wat pictorial lak...mgkin mudah...**maukaa ezoe tolong amikk??.hurmmm....aku bersiap ni pun...die bantai berdengkur dlu....chaittt!!!

  • pencuci muka- aku gune pencuci muka sabun cap ayam serama...kuikuikui..ini adlah sangat seryes!!mmg aku gune product ni..keluaran kampung tanpa bahan kimia...wohh!!kulit jadi mulus...")malas nk google...korg google laa sendiri sabun ni...
  • uv protection - aku gune ZA dah 2thn lebih aku rase aku gune uv protection by ZA ni...mmg ngam je setakat ni..x oily since skin aku jenis oily...
  • compact powder - pas apply uv , aku gune 2 way cake by ZA gak...lembabkan sket span, n sental kat muke rata- rata....")...aku mmg xpakai foundation since za ni mmg dah leh cover hape- hape yang leh dicover...=)
  • eyeliner - liquid eyeliner by AVON..aku mmg xleh gune pencil liner since mate aku senang berair n xlekat warne..so..liquid mmg senang n cepat...zasss!!
  • eye shadow - aku bermata kecik n sepet...so technic smokey eyes mmg terbaikk!!tp xnk hover hover ye....no no no...blacky by elianto..n aku blends dengan glitter brownish eyeshadow ny MAC...pastu letak highlite sket gune bawah eye brows...
  • mascara - aku xgune pelentik bulu mata since bulu mate pun xbape nk hado kan??...so aku gune xtra volume mascara by mac...cara nk apply nk kasi lebih wow ialah dengan memulakan sapuan dengan keadan mata memandang ke bawah n kelopak mate sedikit tertutup..sapu bahagian atas bulu mata dengan menggerakan brush dari kiri ke kanan dan kemudian barulah dari atas turun ke bawah...then, barulaa bhgian dlm bulu mata...
  • pastu, sapukan semula eyeliner kot2 ade bhian y terjejas mase letak eye shadow td....
  • blusher - aku apply glitter blusher by MAC..since pp aku mmg natural dah mengebom..mmg xde hal...mudah aje nk oles**oles tu....kuahahha....kalu x..sengih hingga cheekbone korg timbul...n sapukan secara bulatan dan tarik ke atas...ke arah telinga..**ada paham???
  • finishing - oles glitter powder by MAC sket dengan kadar sgt nipis tuk tuk kesan glitter...jgn byk..kalu may byk, baik tabur prada je hokeyy!!..ni tuk kesan yang mabeles mase amik gmbr...
  • lip - aku gune lipgloss by mac...
tadelaa lame bebenor nk siap..dlm 45 aku bersiap ngan pakai tudung sume....kalu rajin..aku wat  pictorial nanti...xdelaa hebat...juz wanna share sumthing y aku reti..muahahha...sharing si caring maa.....bye bye peeps!

Wednesday, November 2, 2011

Friday, October 28, 2011

CH~



::..........CAMERON HIGHLANDS...::
3days 2 nights
bubbye ampang

Thursday, October 27, 2011

menjahit!

dulussssssssssss...masa zaman belia, aku mmg failed amat bile berkaitan dengan menjahit..projek KH aku, musti ade insan yang aku rasuahkan...muahahahaha. yang aku teror, hanye laa menjahit jelujur..kuikuikui....so, aku ngan bestie aku ni....berpakatlaa..aku jahit jelujur die...die jahit projek kh aku......wahhaahahah...ampunnn cikgu noriahh!!rasenye, mmg darah tinggi cikgu ni time tgk aku menjahit. cikgu noriah ni bukan main lagi high pitch ..sampai satu tahap die ckp, soh jelaa kawan awak tlg jahitkan...........muahahaha.......naseb mase pmr, kh aku dpt A gak...=)


tp tu kisah zaman aku 15thn...skrg..sume dah berubah gara- gara aku rase begitu amat tercabarrrrrrrrrrrrrrr...................


*






*


*










*









*
sile lihat pic bawak ni





ini adalah nset pouch made by kanak - kanak pendidikan khas
weyyy!!bukan aci gam gam je ok!!
dorang jahit insang pari okk!!
aku???insang pari pun xpenah tgk..tau makan ikan pari je....
tergugat weyy!!



*





*




*





*


atas sebab kemaluan yang tinggi terhadap diri sendiri
aku mencabar kewibawaan ini dengan membeli trial set felt craft ni..**kuikuikui
ok!!aku beli dah hampir sebulan setgh yang lalu....
dan....trial ni MASIH KEKAL SEBAGAI TRIAL SET!!xde production lg..huhuhuuh

hampehh!!mood menjahit, kembali terendam!!

ezoe dah bantai bantai gelak weyy!!..xpe xpe...aku akan jahit gakk!!
xjahit pouch, aku jahit mulut die asyk dok tnye tetiap mlm...dah jadi ape felt tu???

**kalu korg nk cube...leh laa bli  trial pack kat kawan aku ni.......


***pssttt!!kalu de output , nanti aku entrykan...kalu ade output tp hasil cam org jahit xde jari.....sumpah aku pendam sorang2 je!!..muahahhaha

Tuesday, October 25, 2011

im away!


heloo...heloo.........aku dah di ampang")...seminggu bercuti...cuti deepavali bagai nk rak lamanye...tp cikgu india, adelaa 2 ketul je kot....hurm..xpelaa...org dah memberi, saye menerima...=)will be here until friday..sblum berhijrah ke cameron highland for 3d2n....santai santai...**psttt..aku lum dpt camera pun, tp cameron aku smpai dluuuuuuuuu.....production laa plakk..=P...muahahahahah......

tapi aku yakin, sahih dah jamm....xpelaa...kteorg amik hotel area brinchang...so, mmg sume walking distance....xbape adelaa sgt...**ke, berjalan pun jammm weyyy??......muahahaha. hotel ape ekk??aku pun xsure, kawan ezoe, inspektor polis kat situ tolong booking kan......tunggu dan lihat jelaaa..kalu kene budget pun..budgetlaa..xde hal!!asal jgn tdo tepi jln sudahh....")

Monday, October 24, 2011

bila ezoe angau........hahahahahah




**abaikan nset terhebat aku ni.....seryesly..aku ngan ezoe, de 3 ketul nset ni....mudah..xrumit n slesa...hahahahah..

Thursday, October 20, 2011

celebrati0n!

location :  cloud nine restaurant, lookout point ampang-ulu langat
date: 14102011

bersempena dengan our monthlyniversary n meraikan ezoe  tuk "kejayaan" die...makanya, appmnt telah dibuat di restoran iranian ni...view??memang melatopssssssss...makanan??bolehlaaaaaaaaaaaaa....ezoe mkn lamb grilled pe bende ntah, SEDAP tp aku mkn lamb kebab...hukalooh!!xleh telan.......=(...starter die de mushroom sup ngan  salad ala iranian.sumpahh!!xleh telan gakk............tp fresh juice die mmg kawkaw..i loike!!

tp plg mencekik...parking die 5rgt weyy!!kalu pakai jockey??mau membunuh....parking space die mmg limited...so kalu xnk parking 5rgt??sile laa panjat tangge yang tersedia....


view from our table.....bergado - gado hokeyy dok cari mane rumah kami...
**dr umah aku, mmg jelas sgt loook out point ni....almaklumlaa, umah aku di angkasa..huhuhuh





aku makin membolatss weyy!!huhuhu...ezoe dah kurus sket...
**pstt!!die pulun g gym...skrg true fitness..kang die engaged lak nagn clbrity fitness..
tu sbb kurus..bukan sbb bini xpandai masak...=P



sesungguhnye, mungkin DIA menjanjikan rezki lain tuk kami...alhamdulillah dengan rezki ni...
**celebration tuk rezki ezoe......

Wednesday, October 19, 2011

Sunday, October 16, 2011

injured!

im back for my hometown....BUKIT MERTAJAM juz for a week...
next week for da whole week..aku kat kl...following week, aku kat ipoh lak....wahh!!nomad sungguhh!!.bukan sbb letih berpindah randah wat aku malas nk udate..tp sbb aku ditimpa cilake.....oppstt!!kecelakaan...ankle aku mengebom dengan hebat..hingga terpakse solat duduk..jalan bertaktih....naseb ade ezoe...ecece...dielaa yang mengurut buku lali aku..time die urut buku lali aku tu..terase nk bagi buku lima je kat die..berkungfu weyy!!sakit yaaaa ampunnnnnnnn...


makanye..mungkin tergendala laa blog ni kembali tu brape musim pun aku xpasti....jgn korg tertipuss bhawe blog ni rajin dihapdate....padehal..sume tu aku dah auto publishkan..=)
walau berlunggguk entry dlm draft..tp ..malas aku nk godek2....till then!!daaaaaaaaa

Thursday, October 13, 2011

killer elite review

lokasi : gsc alamanda
tarikh : 1 oct 2011
masa : 3.30pm


::...........review.......::

menangis weyy aku tengok cite ni....sob..sob...
bukan sbb tangkap syahdu....tp al kesahnye sebak sbb duit terbuang gitu je...
(walau bukan duit aku....)
mane idaknye....mmg buhsan...menguap nguap aku dalam wayang tu
ezoe, korang xyah tanye laaa
xlarat aku dok bertasbih kat telinge die

"bangun yang....sile ingat 22ringgit tu"

tdo xhingat...dah byk2 kali sgt aku dok bertasbih....at last, die bangun



*





*





*








*
"kasi 5minit jap kat pa ye yang??...jap lg pa bangun"

buhsan yang amat....story line yang slow...
action dah best..tp garapan tu mmg hancuss laa
xde pape yang menarik

so...xdirekemen lgsg...

wattamat!

Wednesday, October 12, 2011

Monday, October 10, 2011

YSIS..NGO FOUNDATION

assalamualaikum..=P

taktala entry ini dipublishkan....aku telah pun menjadi penduduk sementara di Bercham, IPoh..owwhh mann!!xkusangka.....negeri yang dlu aku labelkan nagn sebuah pekan yang xberkembang...n now, im part of the citizen......percayalahh!!...


why i was here??im the lucky person yang telah dipilih oleh kementerian pelajaran malaysia bahagian PENDIDIKAN KHAS untuk mengikuti kursus berkala selama beberapa minggu sehingga hjg thn yang dikelolakan oleh YSIS..tp aku still jejakkan kaki ke skolah..alternate week...huhuhu....pasni..bukan je KL ~ ampang....tp aku ade pit stop baru..penang~ipoh~keyeelll!!....huhuhuuhuhu.....


what is YSIS actually??YSIS adalah slaha satu pertubuhan NGO yang mengendalikan pelbagai program melibatkan kanak- kanak istimewa....akuu??sebagai guru pendidikan khas , dihantar untuk mendalami terapi cara mengendalikan murid istimewa ni dengan lebih baik...almaklumlaa..murid istimewa ni sgttttttttttt fragile...ko jegil mate je, mule dah cebikk.....ko high pitch sket....mule teresakk....dah nangis tu, satu hal lak nk kene pujuk,...nk kene belai..nk kene timang2...maunye mkn 10minit gak tu...ayoo yooo!!cmne nk mengajarrr???ha..ini laa gunenye terapi....pendekatan murid ni xsame...kalu korg g jenguk kelas pendidikan khas laa....musti korg wonder, cikgu die ni...cukup umr ke x??whyy????cuz we hav to downnnnnnnnnnnnngrade our social skills ketahap kanak2..kekadag, umr je 12 thn..tp tahap pemikiran cam budak 6 thn..sok, kalu umur dak tu 7 thn??cam bayi laa....YUP!!mmg ade kess kat tempat aku cmni...


mau tahu lebih lanjut??why don u juzz sign up to bee volunteer kat memane NGO atau institusi yang mengadakn aktivit melibatkan kanak- kanak istimewa ini...
salah satunye ialah :






sekali anda mendekat golongan ini...pasti berkali- kali doa dari insan istimewa ini untuk anda...u juz cant imagine how adorable they will turns out....juz give a try....bile lagi nk berkomuniti??....=)





**bile cik iman  mula berceramah..muahahaha..")

Thursday, October 6, 2011

not feelin weLL..


hukhukk..hukk...hukkkk
lately, aku asyik demam n batuk n slesema...

kali ni, almost 2 weeks dah aku xbtol2 recover...
aritu dah nk recover, tetibe pagi ahd mase kat ampang...
aku terus jadi lembik...headache n seram sejuk je badan...
dah de doctor ezoe kan...so, kene mkn ubat...
tup tup...mase mengiron baju..leh tersengguk2 kat iron board tu??
canggih!!...nasib xteriron ngan tangan2 aku..

kukunun nak take a nap jela...sbb ingat nk g wedding sofe paat kat UKM tu...
tetibe bile dah ezoe sediakan tempat tido,..aku bantaitdo xingat dunia..
berkali2 ezoe kejut, aku xbgn2 gak....
wahahaha.lembik weyyy!!

alkisahnye...smpai skrg, dah 2 mgu...aku dok berkicau - kicau...menyalak - nyalak xabes....
bile weyy nak abesss batukk ni...
tutti frutti pun kene hold je....
weyy!!mane antibodi aku yang gagah cm dlu??

hukkhukkk....hukkhukkk

***malas nk berentry pepanjang..asyk typing error je...nmpk sgt pale biol xabes...

Monday, October 3, 2011

kasih ibuu..")



iman vs aiman

cikgu..bukan hanya mengajar..malah lebih kepada mendidik..
alololoooo...."tertangkap" ketika sedang memanjakan sorg insan istimewa..
amir aiman, down syndrome.
mengemaskan butang baju melayu sempena sambutan aidilfitri yang lepas..
**pssttt!!...bekas makanan xletak tu..kepit kat ketiak oOoo...hahahaha


Thursday, September 29, 2011

Horse riding???


orang kate................kalu slalu wat horse riding, badan jadi mantap
berdasarkan kepada kata - kata orang..aku pun berdating ngan ezoe kat taman tasik titiwangsa...nak berhorse riding ok!!!
(ingat kalu horse ride 4thn skali, badan leh mantop kaa???)

atas dasar memantopkan body yang makin menggendut ni
makanya, smpai gaklaa kat kandang kuda ni...

org expert kan??musti cari kuda terbaekk mau lenjan...



hololololo....usap usap...belai dlu....kasi ade ikatan kimia dulu


kuda ni name ape tah..damak kot kalu xsilap...chantik sgt..berdot dot putih..
cam apam dah aku tengokk



hokeyy..amik tix...apsal ade dua???
ezoe sekeping wey..die pun nk body mantop gakk..")

tadaaa.......aku berhorse riding???caye??
sangat tipusssssssssssssss
tetb free hair lak..
mau kene bako kat situ gak nagn ezoe..


alkisahnye...aku naik kete kuda je....sape yang terer, mase kat tix atas tu pun dah mention kereta kuda...hahahhahah...murah babe!!singgit je satu round..oklaaa tu kan???feelin putera william n kate....=P


memula mmg nk naik kuda, tp kuda tuk dewasa xde lak...kuda tuk kekanak je...xcukup orang katenye...xde tergamaknye aku nk berasak dikalangan bebudak tu nk naik kuda gak....
so..next time mungkin......")



sile laa menjadikann kelab kuda ni tempat dating baru anda...
kadar bayaran
seringgit tuk satu round berkereta kuda
dan seringgit limaploh sen tuk berkuda bagi dewasa
limaploh sen tuk berkuda bagi kekanak...kalu xsilap...


Wednesday, September 28, 2011

Monday, September 26, 2011

CooLL stuFF


NOTE : ENTRY MEREPEK...=)


mahu memiliki sesuatu yang coOoLL tp budget tidak besar???

inilaaa die barang terbaik alaf ini.....

gadget pelbagai gune....=)muahahahah



tengok...satu cabel je tp bercabang banyak....

ini extension tuk cabang2 yang pelbagai tadi...
leh tukar2 ye kapla die...
kagum gak aku at first.....

tapi, ape leh wat ngan cabang itu sume??????????




*






*










*







*



 ha..tengok???bape byk hanset leh apply charger ni...
tukar kapla die je....cucuk kat usb port k?
plug n play


tp nape aku hamik bende alah ni??
bukan aku yang beli..tp ezoe..kalu bab bende merepek ni...mmg ezoe je

die beli...sbb charger PSP die dah jahanam....mane ntah die campak...time dok cari charger baru...tup tup terjumpe bende ni...skali die sebat....wahhh!!!mmg terbaek....

rege??





*




*
berpatutan k???
muahahahahahahah.......

Thursday, September 22, 2011

kamus bahasa pantai timur

tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.......pintar kan aku????comes out wit my lil interactive dictionary....helping newlyweds yang partner org pantai timur......muahahaha....ezoe kalu balik kampung, nagn aku die bantai berpantai timur...hukallohh!!!aku ni lak bingai sket bab bhase pantai timur....kamus ni bakal menjadi reminder aku...kot laa, nanti aku de anak, leh anak aku google bahasa pantai timur ni kalu tetibe die tersedak xpaham tukwan die kecek...=)muahahahah...

almaklumlaa..dlm family mertua aku..aku sorg je yang org luar...lain nye, majoriti org pantai timur..kalu mak mentua aku kecek lelaju...aku lambat je respon..kalu dorg kecek slow sket..aku leh je ckp..tp sure laa dlm bhasa standet...tp, fmly mertua mmg berusaha tuk berckp luar khusus tuk aku...ngehngeh...ezoe ckp, bile akuu kecek klate, huhh!!burok bunyinye...caittt!!!!!beginner memang layaknye begini..tetb nk aku mederu laju ckp cam kete api....sahih menipussss!!!

nk dijadikan cerita, mase blk kampung ezoe aritu....aku tengah menolong maklong die menghidang mknan tuk sedara ..sepupu sepapat....skali, maklong mintak aku hidangkan air..so, aku pun grab 2 biji gelas yang berdekat nagn aku nk isikan ngan air...tetb maklong aku ckp..."nikar"...at first, aku dengar n xdengar je....so..aku proceed nagn membawa gelas ke tetamu...dengan confident hoekyy!!...tetiba, maklong tu cakap lagi..."nikar...nikar....."..aku dengar bikar..so aku ckplaa...teko ek??<---konfident itu perlu...muahahahah..maklong sebut lagi,..."nikar"..aku balas lagi....."teko??"..muahahaha...berbalas-balas di situ hokeyy!!!!....tetb die ckp...nikar smbil menggaru pale.....hukaloohh!!konfem aku teka teko tu langsung xtepat...yela.., die ckp hidangkan air ..so, kalu ngan gelas..musti partner die teko ataupun jug...xkan laa baldi lak kan??...

bile berbalas tu xde yang membantu..skali aku mula laa terkulat2 kat situ...ngan muke xbersalah aku ckp..."nikar tu ape???"...xde sape jawab.maklong xtau lak nikar tu org luar sebut aku..skali aku pusing cari "yellow pages"..ezoe dah kemane2 dah time ni..hah!!abg ipar aku..."abg yie, nikar tu ape??"..since abg yie ni pun cikgu kat johor..so, sedas je die membantu...NIKAR tu DULANG......caitt!!!!...
aku pun menonong g amik dulang..adik ipar aku bantai gelak2 kat aku..caittt!!!.....


hampir 2 jam berlalu....
kunun nak ngadu kat ezoe laa..........

cik iman: pa, tadi kan maklong sebut nakir kat ma...tp ma xtau...ma igt teko..tp bukan...
ezoe: maklong sebut ape??
cik iman : die sebut nakir....pe ek??kir kir laa...nakir cmtu kot...tp maksud die dulang...nasib abg yie tolong ckp dulang...
ezoe: bukan nakir laa...nikar laaa....<--tersengih nk gelakkan aku laa tu
cik iman : uikk!!hukalohh...cm mungkar nakir lak......ooo nikar......=)



kesimpulannya : 
tuk anak -anak murid sekalian ...berikut adalah beberapa bhasa pantai timur aku blajar..

  1. nikar = dulang
  2. bekwoh = kenduri
  3. jenengro = tido
  4. supik = plastik
  5. niseeeeeeee = gule melaka/nipah
lain- lain yang asas tu ...korang lagi expert kot.....so sekian entry bhase pantai timur...... muahaahah..marilah memertabatkan bahasa negeri anda..=P

klik..klik..")