Followers

Thursday, May 3, 2012

jika ini takdirnya.....

double linee.......yup!!!tp weak aje......huhuhuhuu
UPT shown above belong to meee....



cerita ini berlaku hampir 2 bulan lepas..........yup!!mulanyaaku memilih untuk menenangkan diri hampir 2 bulan tp akhirnya, aku bercadang untuk berkongsi. mungkin sebagai pengajaran / pengetahuan / panduan tuk mase hadapan kepada mereka - mereka...last 2 months, aku wat upt sebab period aku delay more than a months..sebulan setengah aku rase...mase aku buat test ni, memang take time tuk kuar dis kinda of result...hepiii??of course i do!..tp aku ngan ezoe terkejut n xtau cmne nk respon.relekss.....aku share ngan fmly n my close frens...dorg cakap, mgkn masih awal n pregnancy ni lemah....so, let it be dulu........couple weeks, aku wat diagnose lagi..n dis time, da result goes wrong....NEGATIVE plakkss...owhh!!again, aku ngan ezoe mmmg xtau nk respon cmne...juz imagine, less than a month, result berbeza - beza...

**macam beskut lakk...jap ade---jap xde....

seblum aku cek -ve tu, aku mmg de senak2 area rahim n slalu cramped kaki...owhh!!xnak amik pape risiko...trus heading to specialist n do scanning...gynae conclude me seperti berikut :

  • kandungan awak mungkin masih terlalu awal untuk dilihat dekat mesin ini..atau
  • awak mengalami kandungan tidak sempurna, di mana, awak mengandung tp pembentukan tidak sempuurna,dan ianya gugur semula sebagai period..tp, ade satu mark dekat rahim awak which i also dunno ape die...danggg!!!!
so, die suruh aku balik n come back for checkup...hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....


few days after, aku datang period yang hamat sket...cam satu jalur gitu je and it last for 10 days.cmtu je..plus coklat dotted. area rahim still senak yang kekedg ok kekdg x....

so aku ade tanye bidan yang mengurut tuk membetulkan kedudukan rahim dan batu merian..dan katanya, adalah seperti option no2 gynae tu....hurmmmmmmmmmmm

skrg, aku sedang mengurut membetulkan rahim aku n bakal dirujuk ke hospital tuk further checkup....

ketahuilaaa wahai bakal ibu.......ade pelbagai kes seperti aku yang berlaku, cume aku je jahil sket....huhuhuhuuhuhuhuhhuhuhu.............

masih ingat entry ini dan ini??sesungguhnya, mungkin DIA belum menjanjikan zuriat buat kami.usaha doa dan tawakal, semoga, suatu hari nanti, rezeki dariNYA bakal menjelma....amin.........**pssttt, doakan tuk kami gak ye..")





2 comments:

Aku Ibu Muda said...

wish all da best for both of u...insyaallah kalau dah ditakdirkan ada rezeki, akan ada lah nanti ^_^

cik iman said...

tq wani...aminn

klik..klik..")