Followers

Monday, October 24, 2016

kesihatan merosot..moga dipermudahkan..

Assalamualaikum...

Kejap timbul kejap tenggelam..hahahhahah..
Kesihatan yg Allah pinjamkan tidak selalu baik..adakala dtgnya kesakitan...alhamdulillah..mendidik hatindah nurani malah menghapus dosa...

Ye..sejak last entry bulan mei yg lepas..kesihatan aku on off..no no no..im not complaining...cumanya..dr nak update pelbagai kisah..trus kematu membatu..

Dari satu mc bersambung ke mc lain..
Dari mc trus serah diri ke hospital...
Dari serah diri utk checkup je..trus kene hospitalised..bersambung ngan mc dr hospital..ade laa dkt 3 mgu aku x g keje.sampaikan gb aku pun letak nota cinta dkt rph aku yg tersadai bminggu2 tak teramik kt opis...
Lupa gamaknya dia ke stafnya yg melepet je xmampu kerja..







Aisey...lupa nk rotate pic...tilt jelaa kepala memasing ye...
Alhamdulillah...dlm post lepas,aku ada mentioned,doc soh aku rest dr segala treatment n ubatan. rezeki itu ketentuanNya...dlm masa berehat tu,spontaneous aku preggy...yess !!preggy without any treatment n medication..
Akhirnya doa aku dan ezoe dijawab olehNya..
Menggigil lutut n bercucuran airmata bak laut time upt kuar double line..ezoe lak xde, join trip mancing kt laut...
3x aku test ngan upt berbeza jenis..dgn harapan, tidaklaaa kuhebahkan ke ezoe berita palsu..ya Allah!!tak tergambar rasa...hadiah anniversary ke5 kteorg yg paling bermakna...berdesup aku google solat sujud syukur..sambil solat, tak benti airmata gembira aku keluar....

Berita ini aku dan ezoe simpan rapi..awal lg doc dah warning,kandungan aku berisiko..hanya yg terdekat tau cerita..bukan xnk berkongsi,tp lebih baik rasanya disimpan rapi buat seketika..
Bestie aku zaman soksek pun preggy..jarak kami hanya beza sebulan..so..mmg ngan dia jelaa aku dok bercerita..mmg bff sungguhlaa..nk preggy pun sama sama...hehehhehe

Utk 9 bulan yg lalu..tak tergambar turun naik hidup aku..ngan "package" lengkap..gdm+chronic hypertension+fibroid..
Walau stakat ni fibroid approx size 10x11cm..aku redha..
Esok, 25.10.2016 hari finalise utk delivery process..berdebar n excited bercampur aduk..yess!xde pilihan stakat ni kecuali czer utk aku...but..i dun mind..i'll do watever it takes ...
Insyaallah kurang lbh 2mgu dr skrg..."klong" is on da way....
Mohon didoakan utk aku dipermudahkan segala dan mohon diampunkan segala salah dan silap andai ada yg aku dan ezoe lakukan dlm sedar atau tidak..

Buat yg masih menanti rezeki ini, ku doakan dipermudahkan..penantian satu penyeksaan,tp tak mustahil penyeksaan berakhir dengan kemanisan..insyaallah..ameeennn!!






1 comment:

Putera Dunia said...

Semoga sihat kembali dan terus menulis!

klik..klik..")