Followers

Monday, September 5, 2011

OKB=orang kaya baruuuuuuuu..=P

alolololooooooooooo...title xleh blah....takbur je lebih.....")...hahhahaha...couple weeks before raye, aku rentap rentap kain kerani sekolah aku...."kak, bile nk masuk kecacatan kat payslip saye tahun lepas??..dan dak masuk seblum raya".......rentap n rentap..goda n gedix kat die..makanya, nahh kauu!!toinkk...toinkk....melantun - lantun mate aku berpinar...fuyOOooO!!leh tahan masyukkk kecacatan payslip aku rupenya..hahahahah..tu baru separuh masuk...tgu lagi separuh, musti akulah manusia paling beruwang skali<---takbur tu amalan syaitan..muahahah.....

dah bile de tunggakan masyuk, mmg sgt tipusss laa kalu x verangan n berkeyra -keyra nk wat ape...dan dan...kasut yang elok pun, usaha sentap tumit kat tebing longkang bagi tercabut, handbag yang baru pakai 2 kali pun, usaha tarik tali bagi putuih...org kaye laaa almaklumnye, mane nk pakai barang lame....<---takbur tu mmg sahih berdosa...")

aku de entrykan pasal breakfasting kat doubletree...piccas aku grab dari org je since xde handy camera kan....so..verangan-verangan punye pasal.....timbulaa balik segala keinginan..ketidakperluan barang - barangan...")





handy dan comellllllllll je whitty lumix gf3 ni.....kalu cakap nagn aku bab lens 14mm ke apekebedah sume tu..konfem aku hangguk laju- laju je...padehal, satu bende xtau..ade aku kesah???janji aku ade camera.....dah berkenan y ni..muat je handbag aku..tote ezoe kasi pun muat...alololo....whitty tote bag ngan whitty lumix gf3...bagai pinang dan kacip...sherashy ok!!
org bli camera tgk spesifikasi..aku???tengok comel luaran die....alololo...adorable huh???


TAPIiiiiiiiiiiiiiiiiii

taukah anda....anda..dan andaaaaaaaa
satu fakta yang aku aci copy paste dr blogger green apple..huh!!gerun ok!!

'Melukis gamba pemandangan adelah boleh. Tetapi melukis gamba manusia tidak boleh'
'Mengambil gamba manusia adelah mendiamkan gamba itu tanpa berbuat apa-apa. Tetapi apabila gamba itu diubai suai seperi memutihkan kulit, menghilangkan kedutan itu hukumnya haram! Dan di akhirat kelak Allah akan menyuruh kamu meniupkan roh kepada gamba itu'. 


ok!!sah aku reject semula lumix gf3 ni...sbb kecanggihan nya akan wat aku mengcantikkan muke aku yang banyak cela....")muka orang lain sah aku xtgkp, dah CAMERA AKU.... makanya, cari jelaa camera 500rgt ke bawah..asal namanya CAMERA, aku sebatt~...kalu namenya CAMERON, kang ade production lak...huhuhuh



teruskan sesi verangan tu.....makanya...

rasenya...henset aku pakai skrg  dah lbh 5tahun dah......


ushar iphone5...yelaa..sume pakat bertwitter bagai...berandroid bagai..berblueberry....aku???uploaded by mobile phone...nampak sangat ada kasta di situ....huhuhu...tapi aku sangat jahil kalu bab touch screen ni....jahil tu cam keji sgt..ok ok, aku budak networking yang memiliki sijil CCNA ok (walau dah expired license tu las year.."))...aku juz xcomfort bile ngan touch screen ni...aku tunjai tunjai je lebih screen tu...geraknye ...hampehhh!!....kalu bb lak, qwerty tu, jari size XL aku ni, mmg xngam....makanya...simpan je hangan2 tu


aku masih selesa dan setia pada nokia 5600 slide ni..")..walau selalu blackout...walau selalu hang..atleast, i still can do facebookg ok..muahaahha....kalu ipad2,rege rm2500..leh ber3G..henset aku pun leh 3G.. kalu takat samsung tab 10.1 tu, camera die 3.2 megapixel..same je ngan camera henset aku....,<---ayat xmau kalah..")
**ni gadget paling mahal aku beli sepangjang usia 26thn..mase bli dlu...1.5k gakk oOoo....aku bukan gadget luver...xpee~




verangan kan??so..ape dehal nak 3 - 4 barang serentak...




xtau nape...aku ni mmg obses sket ngan fossill.....xmampu de kawe nk SF ke...anya ke...LV ke..ape ke.....mgkn lebih kepada kurang minat..kalu xmampu tp minat, still akan berusaha tuk dapatkan..nak nak lak dapat tunggakan pluppp beriban2 ni...musti dah grab seketul..tp, namenye pun xminat...so....xde dan hangan - hangan....CUME.....fossill handbag mmg membunuh..meruntun jiwa....mgkn beday tahun depan ek laling..")patut grab seketul laaa.....huhuhu...kasut??huh!!sejak de laki ni, baru jeling kasut kat rak tu yang berheel sket....de dah bayang- bayang kat blkg aku dok geleng...lagi tinggi heel tu, lagi laju geleng die...haishh!!kang nyesal yang, pale tu tercabut sblum anibesary kite....big noo for hiheel oleh ezoe...backbone prob aku, makanya..wedges jelaa tuk aku...tp, kene lulus qc ezoe dlu...waaaaaa....same goes to hana tajima style...huhu..plupuk-pelupuk kain  shawl tu bidas muke aku nagn ezoe..tu die xberkenan.xkemas katenye..okiess!!saye relaaa je ikut sumenye kehendak u darling........
u pun ikut laa kehendak iiiiiiiiiiiiiiii.....

fossil leather bag satu mumussssssss....")
**kaye punye pasal...sampai terlebih memilih...seketul kasut rayeee pun xde...=(


mase aku reronda the curve mase bulan posaaa rittuuuu.....time tu de lauching samsung nilaa....samsung tab 10.1......comel gakk!!menggoda gak....hurm...nk rembat seketul  kee???.....kaya kan??? so...tanya pun style org kaya laa...ini bape??ade stock lagi kaa??
pun pang pun pang orang tu explain kat aku...godek2 gadget tu jap..
sebab die bertouch screen kot...walau leh attach ke keyboard....tp...nevermindlaaaa


 mgkn bukan kehendak aku..cume keinginan merewardkan diri ngan ganjaran yang boleh dilihat hasil tunggakan tersebut...")endingnye....duit tu aku campak ke simpanan mase depan...bayar hutang piutang....kongsi ngan keluargasss tersayang....udahlaaa......xde pun dlm verangan tu sume jadi kenyataan.....camera je kot....


SEKIAN ENTRY ORANG VERANGAN KAYA....")


2 comments:

Aku Ibu Muda said...

wahhh...masyuk gitu...

en_me said...

masyukkk tewww.. ehehe

klik..klik..")