Followers

Tuesday, June 22, 2010

cinta vs kaweN

dalam aku dok layan pics kengkawan kawin..tetb berberapa perkara zaaaasss masuk ke kotak minda ku....aku nilai sendiri perkembangan kisah tangkap leleh kengkawan ku...ku kaji sendiri sejarah tangkap cintun aku??hurmm....



dunia, adakala kita bhagia di atas...kita trus bongkak memetik kuntum mekar...

namun bila mana bunga segar,mula melayu..gugur kering, lalu menyembah bumi...baru kita sedar bertapa alpa dan lalainya kita di bumi nyata..blueekkk!!muntah hijau ye kome??...jemputlaa..=P





sape penah bcintun??sape penah kcewa??


aku mengaku...aku penah bercintun dan penah punye ex ex.....ouchh!!!!manyak ke ex??xde nye....garang lg ke mak tirian terserlah..sape brani dekat??ku rembat kencang...tu kesah ketika aku menginjak kaki ke zaman U...malas nk pk bab cinta..malas nk pk bab sayang....fmly aku pun aku rase lum cukup aku curahkan kecintaan aku..ni nk tmbah sane sini...uuhh!!pelisshhh~

org kata...hati ni.. sekeras mana pun...tetap lembut bila tiba saat nye...

lalu..aku bercinta tuk kali pertama dlm erti kata sbnar....owhh!!sile sembelih leher aku wat stment jujur ni....kuikuikui.....lame jugak kami berkawan berkasih sayang....4tahun..hurm...kalu aku wat ladang, de hasil gak...ni..wat habes boress....terbengkalai tepi jalan..sebabnye??ntahlaa....tp ade statment dr mulutnye wat aku sentap.,pasti terus kekal dlm igtn aku!!lain laa pale aku kne hantuk 44x..mgkn la lupe..pape pun, aku xsalahkan die sorg..mgkin kami lebih bhgia ...BAHGIA DLM PERPISAH...ouchhh!!xde jodoh..beriya bercinta 4~5 thn, lum tentu ko end up kawen ngan die...aku skrg tunangan org..dh bhgia pun..=P..die juga bhgia ngan awek die..smoga kekal laa hendaknya...nk kembali pada y lame??XMUNGKIN!!..aku kan de darling ezoe yang memahami lg mengasihani....lalalalalall~


bape lame kawan bakal tentukan kebahgiaan ko??

ni lagi laa kepercayaan haprak....alloo~~kawan aku y sgt bestie n gorjes leh je kawan n kawen all up juz within 2months...bhgie pun....=P...aku kawan 4thn....ke mane pun xde...tp yang ngan tunangan tersayang....aku kawan dlm 1thn++..tup tup tunang...insyaallah bakal kawen...yahoooo~~apepun, kita merancang, ALLAH menentukan....mgkn pada sesetgh org, mengenali dlm tempoh yang lame mampu watkan kite kenal dirinya sedalam dalamnya...

hampa nk gali bape dalam??dalam dalam pun, pas kawen..kalu xde jodoh...cerai gak..sumenye sbb xde sefahaman...nk ade sefahamanlaa kawan lame??hurm....de kawan aku nk sorg ni..kawan ngan best fren die...konon plg memahami laa..mase kwn sume leh cerita,minta pndpt ....memahami...tup tup pas kawen bercerai..mule keruh mase bcinta lgi...hurm....kawan baek kalu tukar jd awek mmg xsemudah yang di sangka...kembali balik ke konsep...jodoh xpanjang...

dlu mase awal kenal...semua indah blake....kalu tombam dikatekan solid,mantop!!..yang jerawat dikatekan tahi lalat manis...yang membonjol dikatekan gebu...wahh!!kala itu, jgn sesape brani kutuk awek aku, die TERHEBAT..pasti XCARI yang lain...ngeeeeee~~bape lame nk btahan semua tu??pas 2~3thn, mule laa segale kegebuaN nagn kebonjolan baru nmpk realitinya...bonjol tu baru die nmpk...OoOo...spare tyre rupenye..."u ni gmok laa"...."u mkn cmnilaa wat u gmokk"yang jerawat tu baru die kenal lopak..."pehal, berkawah muke u ni??..."......hurmm~~...sejauh mane dan slame mane semua ni akan menjadi sesuatu yang menjadi tonggak utama dlm pemilihan calon??alloo~~anda percaya pada KARMA??kalu mengate org tu..semua akn return blk kat diri sendiri....skrg semua cashh!!...ngeee~~...ingatan utk aku jugak...haaiitt***who knows..yang dikutuk tu laa jadi cun ..melatopp!!..ngeeeeee***

bhgia dlm berumah tangga xdinilai melalui bape tinggi duit ko mbukit dlm bank....tp xdinafikan duit tu penting...abes ko pk ko ckp i love u je duit btmbah dlm acc aku??pelisshhh!!!...mungkin aku dlm mood menstabilkan emosi melalui fasa baru......tu merawang ke merata cerok ...aku ni hard thinker**


papepun...jodoh pertemuan ditentukanNYA...semoga..yang bhgia..terus kekal bhgia...yang masih mencari...kekalkan mencari...jodoh xdatg bergolek tanpa usaha....i LOVE u laa...~~mmuuahhh!!

5 comments:

..::..ein..::.. said...

semoga kamu terus berkekalan dan berbahagia dgn si dia yg tersayang...suka tgk kwn2 yg bakal mendirikan masjid...diri sendiri juga yg xtahu apekah penghujung nya

Rara Nasiha said...

kalau i tak nak cari jodoh i nanti boleh tak? nak dia datang sendiri.hehe

cik iman said...

ein...
saye doa tuk awk k??setiap org pasti temui masa bhgianye..cume bile tu lum pasti..

rara...
xleh darling..jodoh pun kne usaha...chiayokk!!...

zairie said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan.. =)

my recent post:
apabila bintang tidak lagi bintang

Anonymous said...

singgah.. =)

klik..klik..")