Followers

Thursday, May 16, 2013

selamat hari guru 2013

assalamualaikum...

16 mei setiap tahun, hari memperingati jasa guru dan para pendidik...alhamdulillahh!!aku diamanahkan dengan tugasan berat ini..bukan sebarangan mendidik,tapi..mendidik mereka anak-anak syurga.....insan istimewa, terlalu unik dalam dunia mereka...=)

tidak pernah malu dan rasa rendah diri untuk aku mengabarkan keseluruh dunia, aku adalah guru opsyen pendidikan khas bermasalah pembelajaran atau learning disability...mereka, terlalu istimewa, terlalu unik..terlalu berharga....kami, para guru..berusaha termampu memastikan mereka mampu setanding murid murid normal yang lain...kalaupun tidak sehebat murid normal dalam pelajaran, pastinya mereka adalah murid yang paling menghormati dan mentaati guru...mereka adalah insan sebenar di mata kami...di hati kami......
yaa..

aku amat bangga menjadi antara insan yang bertanggungjawab membawa mereka ke dunia sebenar....selamat hari guru buat semua guru dan pendidik di seluruh dunia..semoga, tanggungjawab yang diberikan akan terus digalas sehabis baik!!....


***bonus hari guru.....=)
lagu sayang versi murid istimewa....


video

oh meh story sket bab video ni..murid yang baju putih sebelah kiri, ADHD plus hyperactive...sebab tu kalu tengok, nampak kejap kejap die kekiri..kejap kejap ke kanan..adhd ni antaranya tidak boleh fokus terhadap sesuatu dalam tempoh lama...lama pun xsampai 5 minit dah terkinja-kinja....yang baju hijau, jelas..die down syndrome.b utiran percakapan tidak jelas sebab salah satu ciri down sindrom adalah berlidah tebal dan pendek, sebab tu bile cakap, xjelas....
**abaikan suara cikgu gelak cam halilintar...aku laa tuu!!!!...wahahahahahahah




No comments:

klik..klik..")