Followers

Thursday, August 11, 2011

bla..bla..bla...

note : entry repektan dan luahan emosi....dong**




last 2weeks, aku blik dari kl kul 930 mlm menaiki tren coach katil laa...it cost me rm45....smpai penang kul 515 pagi..tadaaaa.....kete tersedia sbb mumy aku dh letak kat situ since dorg g kl, aku blk kl...sape nk hangkut aku blk kul 515pg??nan hado....so....dorg letak kete n aku menonong drive blk solo kul 515 pg..owhh!!terase sgt scary since sunyi sepi gile...berdesupp aku bwk...5 menet udah smpei umahh!!...schumacccer tgk, konfem die amik aku jadi co pilot..=)....tadaaaa....smpai umah n bersahur sblum bersiap ke kerja..lotih makk aihh!!seminggu berpuasa dan bersahur sendirian...no big deals...


minggu ini(6.8), xde dating dating ngan ezoe...die byk keje freelance yang perlu dibuat..plus, catuan wang ringgit perlu hokey sbb nk raye....=)miahaha.....kami org sederhana, maka perlulah tahu kedudukan diri ...=P....nnt raye leh bersuke ria...lalalalal~


n for sure mgu depan (13.8), ezoe musti pulang..turn penang lak....unfortunely, cam ade kiasan dari die yang mybe die kene OT...huaaaaahuwaaaa....ok ok tolerate harus ade dlm perkahwenan....oklaa..accepted.


da following week, (19.8), even dlm perkiraan aku die xpatut blk..tp since die xblk mgu sebelumnye, maka die kene blk.....semlm borak2 n manje2 n gedix2 thru fon..die ade kias lg....."....kalu xblk mgu 19 tu cmne yang??.....yang dtg kl laa ye...kite g dinner kat doubletree...nk dinner free x?????".....aci rasuah aku cmtu??...nnt laa aku pk..lum bg kesimpulan same ade dis month aku y perlu lakukan double to n fro kl penang ke x...cuz he said, da week after, aku xperlu dtg kl but he is da one who do the travel to pick me up n blk raye terengganu...YUP!!we decided to go for tganu for 1st time raye as hubby n wiffy...seeeee..how tolerate cik iman turns out??....




as u guys bace story ni..nmpk cam aku y alwiz do da travelling kl penang kan??yes i am...ezoe keje n wat freelance evrywekend...kalu x pun, die attend class...since die smbung blajar...kalu  aku  tak berulang..nan hado pekdahnye kami ade surat nikah...kau kau....aku aku....miahahaha...=)


cmne aku handle situasi yang cam ni???aku n ezoe sentiase berhubung satu same lain....
meh nk share sket rutin aku ngan ezoe since kami ni LDR kan???


0900 : mucuks dah bgn tdo???.....ezoe akan wat morning kol..kekdg xmorning sgtlaa....tgk hari...
1000 : dah bekfast lum??bekfast ape??......soklan stereotaip.kalu hari bekerja, die kol time ni cus he know my recess time mase kat skolah
1300 : ma dah blk skolah lum???dah lunch??lunch mkn ape???
1500 : time ni aku nye waktu membuta jap..=)..xpun aku layan novel....ezoe dah maklum sgt...


n da story bersmbg smpai mlm kul 11 lbh....kami gayut2 lagak org bercinte pas gayut dlm sejam gitu....tidooo~~~~~~~~~~~~....update setiap pergerakan harus ade...alaa...macam laa korg xpenah bercinte....


"mumus, ma dah kat skolah"
" ma, pa dah masuk opis dah"
"ma, pa nk kuar g futsal dah ni"
"mumus, jap lg nk g jln2 JJ jap ngan geng2.."


Hukkkalllooohh..dongeng laa kalu becinte xwat keje ni...=P





***google buffet ramadhan kat double tree...nak kauu!!
adult rm 98++...dan dan hanggukk!!ok yang, MA g KL...=P

5 comments:

Aku Ibu Muda said...

iman...tak mintak pindah sini lg ke?

Miss Aai said...

Kisah chenta seperti cerpen!
p/s: perlu kewww buat dialog ngn mumuss weiii.hahaha :p

nurulhuda said...

sama lah macam nurul and husband dulu tapi die yang selalu travel dari taiping-KL =) sekarang hubby dah transfer KL, baru 4bulan =D


*nurul sama KKTM dengan izo dulu, kirim salah dia yer~

.sweet-ants. said...

jrg cik iman citer pasal LOVE hehee.. masa bcinta wajib lag\h msj2 camtu, dah kawen lagiiii wajib msj camtu kan? kan? :D

cik iman said...

wani....
mintak tp lum lulus...warrghhhh~~~

aai...
mumus??muahaha...kasih syg yg terserlah ok...=)

nurul....
sy terpakse bkorbanlaa....kalu x...susah jumpe...kekdg die blk gaklaa

zura : yeke jrg??malu kot..miahahahah....

klik..klik..")